maisaari

Otava 2020 leiripaikkana toimii upea Maisaari

26.6.2019

Ensi kesänä Otava 2020 valtaa Maisaaren, Turun kaupungin omistaman ulkoilualueen Naantalin Rymättylässä. Maisaari on nimensä mukaisesti saari, jolle kulku tapahtuu veneillä. Otavan leiriläiset saareen kuljettaa Puolustusvoimien laivasto.  

 
”Maisaaren luonto on tyypillistä saaristoluontoa. Siellä on paljon jylhiä kallioita, tiheää metsää, soita ja saaristoniittyjä. Saari on muodoltaan pitkulainen ja sitä kiertää hiekkatie. Saarella on tien ansiosta sujuva liikkua”, Otavan leirikokemusjohtaja Aura Pajamo kuvaa saaren maastoa.  
Maisaaressa asuu paljon eläimiä ja toisinaan on mahdollista nähdä jopa peurojen uivan mantereelta saareen. Eläimet ja ihmiset pääsevät satoaikaan nauttimaan saarella kasvavista marjoista ja sienistä. 

Maisaarta ympäröivää merta, saaren kalliota sekä metsää tullaan käyttämään leirin ohjelmassa. ”Luvassa on ainakin purjehdusta, melontaa ja retkiä lähialueille”, Aura Pajamo vihjaa ohjelmasta, ”Saarta ympäröi mahtava meri, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia partioleirin ohjelmalle.” Otavan ohjelma tulee olemaan monipuolista, mielekästä sekä mieleenpainuvaa.  

Maisaari on lähes 4 kilometriä pitkä ja leveyttä saarella on noin 500 metriä. Saaren sydämenä toimii leirintäalueeksi tarkoitetut niityt. Piirileiri Otavalla majoittaudutaankin saaren suurilla niittyalueilla. ”Niitty on täydellistä majoitusmaastoa, jossa on mukava nukkua”, Pajamo kertoo. Leirin leiripalvelut, kuten ruokailu sekä kahvila, tullaan löytämään aivan niittyjen läheisyydestä. Matka omalta teltalta kahvilaan käy siis aivan tuossa tuokiossa.