Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen alkaa perjantaina 1.11.2019 klo 00:01. Kaikki tätä ennen tulleet ilmoittautumiset poistetaan. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 30.1.2020 klo 23:59. Ilmoittautumista ei kannata jättää viimeiseen hetkeen, sillä järjestelmä ei kestä kovin hyvin ruuhkahuippuja. Kannattaa siis hoitaa ilmoittautuminen kuntoon hyvissä ajoin!

Leiri-ilmoittautumiseen tarvitaan partioID-tunnus. PartioID:n lisätietoja löydät osoitteesta https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partioid/. Huoltajan Kuksa-ohje löytyy osoitteesta https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partiore-kisteri-kuksa/kuksa-huoltajan-ohjeet/. Mikäli sinulla on ongelmia PartioID:si kanssa, olethan ensisijaisesti yhteydessä oman lippukuntasi jäsenrekisterihoitajaan.

Huoltaja ilmoittaa alle 18- vuotiaan partiolaisen huoltajan omalla partioID-tunnuksella. Ei-partiolaiset ovat myös tervetulleita leirille. Hekin ilmoittautuvat Kuksa-jäsenrekisterin kautta, mutta ilman partioID:tä. Ilmoittautumisessa tulee vastata jokaiseen kohtaan totuudenmukaisesti ja harkiten. Omia tietoja voi käydä muokkaamassa ilmoittautumisajan loppuun (30.1.) saakka.

Ilmoittautumistietoihin pääsee uudestaan Kuksassa henkilön omista tiedoista Tapahtumat-välilehdeltä L-SP Otava 2020 tapahtuman kohdalta. Ei vielä partiolainen (EVP) voi muokata tietojaan ilmoittautumisen yhteydessä saadun ilmoittautumistunnuksen avulla. Pienellä punaisella tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Mikäli ne eivät ole täytettyjä, ei ilmoittautumista voi lähettää. Lomake ilmoittaa lähettäessäsi sitä, jos joku pakollinen kohta on vielä täyttämättä.

Huomioi, että valikot saa näkyviin klikkaamalla otsikkokohtaa.

 

Saavutettavuus ja esteettömyys

Saavutettavuus ja esteettömyys huomioidaan sekä piirileiri Otavan suunnittelussa että toteutuksessa mahdollisimman hyvin. Leirin järjestämisessä hyödynnetään Suomen Partiolaisten saavutettavuusohjetta ja osallistujia kannustetaan luomaan yhdessä turvallinen tila, jotta kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet kokea elämyksellinen piirileiri. Turvallisen tilan luomiseen annetaan ohjeita leirilippukunnille. Mikäli mieleen tulee kysymyksiä liittyen saavutettavuuteen ja esteettömyyteen, voit olla yhteydessä Otavan projektityöntekijään Heli Matintaloon, heli.matintalo@partio.fi.

 

Tapahtuman ilmoittautujan tiedot

Partiolaisille perustiedot tulevat lomakkeelle automaattisesti. Tarkasta, että tiedot ovat oikein ja ilmoitettava henkilö on valittu yläpuolella olevasta vetovalikosta. Mikäli tiedoissa on puutteita tai ne ovat muuttuneet, voit tehdä muutoksia tietoihin Muokkaa-napin kautta. Muista tallettaa muutokset Tallenna henkilönapista!

 

Tapahtumailmoittautumisen tiedot

Valitse tässä kohtaa leirille osallistumisesi. Kaikki Otavalle osallistujat ilmoittautuvat koko leirin ajaksi 22.-29.7.2020. Poikkeuksen muodostavat vain vaeltajat ja aikuiset sekä perheleiri-ikäiset lapset (0-9-vuotiaat), joilla on mahdollisuus ilmoittautua leirille osaksi aikaa päiväleirimaksuilla. Päiväleirimaksu sisältää 24 tuntia ja saareen pääsee tällöin kulkemaan vain Otavan leiriorganisaation ilmoittamien aikojen mukaisesti.

Tässä kohtaa voit myös valita vapaaehtoisen lisämaksun, jolla autetaan vähävaraisempien leirille osallistumista.

Jos osallistut VAIN rakennus- ja/tai purkuleirille, älä ilmoittaudu tällä lomakkeella. Rakennus- ja purkuleiriä varten aukeaa oma ilmoittautuminen kevään aikana.

Sisuille aukeaa oma ilmoittautuminen kevään aikana. Sisujen ilmoittautumisessa ilmoittautuvat myös sisujen kanssa tulevat johtajat.

 

Osaaminen ja koulutus

Tämä osio on vain täysi-ikäisille leirille osallistujille. Mikäli olet kiinnostunut Otavan aikaisista kursseista tai koulutuksista, valitse tässä kohtaa omasi.

 

Pestiin liittyvät kysymykset

Samoajaikäisille aukeaa oma pestihaku keväällä 2020 maalis-huhtikuussa. Tästä tiedotamme keväällä kaikkia leirille ilmoittautuneita samoajia. Jos sinulla kuitenkin on jo pesti Otavalle, ilmoita se tässä.

Kaikki vaeltajaikäiset ja vanhemmat vastaavat tässä kohdassa esitettyihin pestikysymyksiin. Mikäli olet tulossa henkilökohtaiseksi avustajaksi Otavalle, ilmoita se tässä.

 

Pestitodistukset ja pestin opinnollistaminen

Mikäli haluat pestistäsi pestitodistuksen tai hyödyntää leiripestiäsi opinnoissasi, täytä nämä kohdat.

 

Yleiset kysymykset

Tähän kohtaan tulee ilmoittaa asioimiskieli, uimataito sekä mahdollinen veneilyliivien omistaminen. Tarpojille on tässä kohdassa oma kysymyksensä pituudesta ja samoajille melontataidoista.

 

Erityisruokavaliot ja allergiatiedot

Leirillä tarjotaan laadukasta ja maukasta perusruokaa, joka on aina laktoositonta sekä kalatonta. Ruoka-aineallergiat tulee ilmoittaa mahdollisimman tarkasti.

Mikäli lomakkeen listasta puuttuu jokin ruoka-aine, jolle olet allerginen, tarkenna se alla olevaan vapaaseen kenttään.

 

Terveyteen liittyvät asiat

Tähän kohtaan tulee kirjata asiat, jotka vaikuttavat terveyden puolesta leiriläisen arkeen ja jotka leirin lääkinnän on tärkeää tietää. Tieto menee leirin viralliselle lääkinnälle sekä leiritoimistolle ja niitä käytetään vain tarvittaessa. Tiedot luovutetaan myös leirilippukunnanjohtajalle. Lähijohtajien on hyvä olla tietoisia osallistujien terveydentilasta, jotta leirillä sattuviin tilanteisiin voidaan reagoida tarpeeksi nopeasti.

Terveydentilakohdassa kysytään myös erityistarpeisiin liittyviä asioita.

 

Home Hospitality

Vastaa näihin kysymyksiin, mikäli olet kiinnostunut ottamaan ulkomaalaisia partiolaisia luoksesi perhevierailuun leirin jälkeen 29.-31.7.2020.

 

Perheleiri

Vastaa näihin kohtiin, jos tulette Otavalle perheen voimin ja majoitutte perheleirissä. Jokaisella perheleirille osallistuvalla aikuisella tulee olla vähintään 50% pesti. Leirin ajaksi voi myös muodostaa leiriperheen, jossa toinen aikuinen hoitaa lapsia ja toisella on täysipäiväinen eli 100% pesti tai kummallakin aikuisella voi olla 50% pestit.

Huomioithan, että leiriperheestä ilmoittautuu ensin yksi aikuinen ja muodostaa oman ilmoittautumisensa yhteydessä perhetunnisteen (lomakkeen lopussa). Tämä tunnus kirjataan muistiin ja lisätään leiriperheen seuraavien ilmoittautujien lomakkeelle sille varattuun kohtaan.

Mikäli haluat ilmoittaa leirille mukaan syntymättömän lapsen (=lapsi, joka syntyy vielä ennen leiriä), niin täytä myös hänen osaltaan oma ilmoittautumislomake ja kirjoita nimeksi esimerkiksi Vauva Sukunimi. Kun lapsi on syntynyt, niin ilmoita hänen nimensä ja syntymäaikansa osoitteeseen heli.matintalo@partio.fi.

 

Ei-partiolaisia koskevat kysymykset

Mikäli et ole partiolainen, kerro tässä kohdassa minkä lippukunnan kanssa osallistut leirille. Sinun tulee olla sopinut kyseisen lippukunnan kanssa, että osallistut heidän kanssaan leirille.

 

Ikäkauden ohjelman valinta

Ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa ikäkausi, jonka ohjelmaan leirillä osallistuu. Tämä ikäkausi ei välttämättä ole se, johon lapsi ikänsä puolesta kuuluu. Jos et ole varma omasta ikäkaudestasi, kysy lisätietoa omasta lippukunnastasi.

Kaikki alle seikkailijaikäiset lapset (0-9 -vuotiaat) ilmoitetaan tässä kohdassa ohjelmaan Lapsi (0-6 v). Aikuinen ilmoittautuu aina ikäkauteen Aikuiset, vaikka kulkisi esimerkiksi seikkailijoiden mukana leirillä.

 

Majoitustiedot

Osallistujat, myös pestissä olevat, majoittuvat pääasiassa oman lippukunnan kanssa tai perheleirissä. Jos pestisi vaatii majoitusta muualla, varmista asia henkilöltä, joka on pestannut sinut. Mikäli valitset pestin mukaisen paikan, lomake kysyy majoituksen lisätietoa. Tähän voit vastata esimerkiksi tiimisi nimen tai alueen, jolla tiedät majoittuvasi.

 

Perheleiritunniste

Otavalle voi ilmoittautua perheenä. Toivomme, että perheleiriläiset toimivat ilmoittautuessa seuraavasti: Klikkaa ilmoittautumisen lopussa ”Luo perheleiritunniste”. Järjestelmä tuottaa sinulle koodin, jonka voit liittää samaan perheeseen kuuluvan ilmoittautumiseen. Huom.! Vain perheen ensimmäinen ilmoittautuja luo koodin. Koodi kannattaa tallentaa heti muistiin. Koodi liitetään perheen seuraavan ilmoittautujan perheleiritunnisteelle varattuun avoimeen kenttään. Jos unohdat perheleiritunnisteesi, ole yhteydessä heli.matintalo@partio.fi.

 

Stipendit

Stipendiä voivat hakea vain partiolaiset. Stipendihakemus tulee tehdä ja sitä voi muokata ilmoittautumisajan puitteissa. Hakemuksen voi tallettaa myös keskeneräisenä, mutta se tulee lähettää ennen ilmoittautumisajan loppumista. Keskeneräisiä hakemuksia ei huomioida. Stipendihakemus löytyy Kuksasta henkilön omista tiedoista Tapahtumat-välilehdeltä L-SP Otava 2020–tapahtuman kohdalta.

Stipendihakemukset ovat luottamuksellisia ja ne käsittelevät Lounais-Suomen Partiopiiristä erillään toimiva stipendiryhmä. Osallistuja antaa suostumuksensa tietojen luovutukseen hakemuksen yhteydessä. Stipendit myönnetään puhtaasti hakemukseen kirjattujen tietojen perusteella, eikä siihen tarvitse liitteitä. Hakulomakkeessa kysytään esimerkiksi ruokakunnan kokoa ja yhteenlaskettuja vuosituloja.

Otavan osallistumismaksuun on mahdollista hakea stipendiä joko koko maksuun tai puoleen siitä.

Myönnettävä stipendi saattaa olla eri suuruinen kuin haettu stipendi, ei kuitenkaan haettua eikä osallistujan leirimaksua suurempi. Stipendiryhmä kertoo päätöksistään suoraan osallistujalle ja ne huomioidaan automaattisesti laskutuksessa. Kielteisen tai alennetun stipendipäätöksen saaneet voivat halutessaan peruuttaa osallistumisensa maksutta 31.3.2020 mennessä.

 

Vahvistus ilmoittautumisesta

Ilmoittautumisesta tulee vahvistus ilmoittajan sähköpostiin sekä huoltajan ilmoittaman alaikäisen sähköpostiin, jos sähköpostiosoite on lisätty Kuksaan.

 

Ongelmia ilmoittautumisen kanssa?

Leiri-ilmoittautumisen ongelmissa kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä oman lippukunnan lähijohtajaan tai jäsenrekisterin hoitajaan. Jos pulma ei ratkea, olkaa yhteydessä projektityöntekijä Heli Matintaloon, heli.matintalo@partio.fi.

Liitetiedostot

Ota yhteyttä