Usein kysytyt kysymykset

Ilmoittautuminen

PartioID ei toimi, mitä teen?

PartioID ei ole suoraan jäsennumerosi ja sähköpostiosoitteesi, vaan erillinen tunnus, jonka jokainen jäsen rekisteröi käyttöönsä itse. PartioID:n ohjeita löydät täältä: https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partioid/. Mikäli ongelma ei ratkea näillä ohjeilla, ole yhteydessä lippukuntasi jäsenrekisterihoitajaan.

Huollettavan tietoja ei voi valita lomakkeen yläkulmasta

Huoltajuussuhdetta huollettavaan ei ole rekisteröity. Tämän näkee myös Kuksassa omista tiedoista kohdasta Yhteystiedot -> Huollettavat. Jos huollettavia ei löydy, ota yhteyttä huollettavien lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan.

Huoltaja ilmoitti vahingossa itsensä Otavalle, vaikka tarkoitus oli ilmoittaa huollettava: kuka hoitaa ilmoittautumisen kuntoon?

Ota yhteyttä projektityöntekijään (heli.matintalo@partio.fi).

Miten ilmoittautumisen voi peruuttaa?

Leiriosallistuminen on mahdollista perua maksutta 30.1.2020 asti.

Mikäli leirille lähtö ei onnistu sairastumisen vuoksi, voi osallistumismaksuun hakea korvausta ensisijaisesti omasta vakuutusyhtiöstä tai toissijaisesti partiovakuutuksesta (https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/partiovakuutus/). Näissä tapauksissa ota yhteyttä suoraan vakuutusyhtiöön.

Mikäli syystä tai toisesta olet estynyt osallistumaan leirille, on leiriosallistumisen siirto toiselle partiolaiselle mahdollista 30.6.2020 asti. Estynyt etsii itse leirille osallistuvan korvaavan henkilön ja ilmoittaa asiasta lippukunnalleen sekä Otavan projektityöntekijälle Heli Matintalolle, heli.matintalo@partio.fi ja puh. 050 312 9430. Ilmoitus on tehtävä myös silloin, jos osallistumismaksu jää kokonaan käyttämättä. Osallistumismaksua ei palauteta.

Saako ilmoittautumisen peruutettua, mikäli saan kesätöitä tai en saa lomaa leirin ajaksi työpaikastani?

Otavalla on käytössä kesätyö- ja kesälomatakuu! Jos et kesätöiden tai kesäloman ajankohdan vuoksi pysty osallistumaan leirille, voit peruuttaa osallistumisen työnantajan antamaa vapaamuotoista todistusta vastaan 31.5.2020 mennessä. Toimita työnantajantodistus Otavan projektityöntekijälle Heli Matintalolle, heli.matintalo@partio.fi ja puh. 050 312 9430. Tällöin koko maksettu leirimaksu palautetaan. Lisäksi henkilö voi takuun turvin perua 0-9 -vuotiaan lapsen/huolettavan sekä mahdollisen puolison osallistumisen.

Mitä leiri maksaa?

Piirileiri Otavan leirihinta koko leiriajalta on 220 euroa. Hintaan sisältyvät ruokailut, merikuljetukset, ohjelmat ja mitä mahtavimmat kokemukset. 3-9 -vuotiaiden lasten leirihinta koko leiriajalta on 110 €. Vaeltajilla, aikuisilla sekä perheleiri-ikäisillä lapsilla (0-9 -vuotiaat) on myös mahdollisuus ilmoittautua leirille osaksi aikaa päiväleirimaksulla. Vaeltajien ja aikuisten päiväleirihinta on 37 €/päivä, 3-9 -vuotiaiden lasten päiväleirihinta on 15 €/päivä ja 0-2 -vuotiaat leireilevät maksutta.

Haluaisin tulla vain päiväksi leirille, onnistuuko tämä?

Vaeltajilla, aikuisilla sekä perheleiri-ikäisillä lapsilla (0-9 -vuotiaat) on mahdollisuus ilmoittautua leirille osaksi aikaa päiväleirimaksulla, joka sisältää 24 tuntia. Suosittelemme kuitenkin viettämään pidempiä aikoja saaressa! Leirille ja leiriltä pääsee vain Otavan leiriorganisaation ilmoittamien aikojen mukaisesti, ja merikuljetus kuljettaa päiväleiriläiset kerran päivässä. Käytännössä siis vähintään yksi yö on vietettävä Maisaaressa.

Milloin leiri maksetaan?

Leirin laskut lähtevät maaliskuun aikana, ja niissä on otettu huomioon stipendipäätökset ja lippukunnan omat avustukset. Mikäli laskutuksessa on epäselvyyttä, ota yhteyttä projektityöntekijään (heli.matintalo@partio.fi).

Laskussani on virhe!

Ota yhteyttä projektityöntekijään (heli.matintalo@partio.fi).

Voiko leirimaksun maksaa erissä?

Ota yhteyttä projektityöntekijään (heli.matintalo@partio.fi).

Jos en pääse leirille, pitääkö leirimaksu silti maksaa?

Lähtökohtaisesti kyllä. Tutustuthan leirin ilmoittautumisen ehtoihin.

Mistä tiedän, että ilmoittautumiseni on mennyt perille?

Ilmoittautumisen jälkeen ilmoittautuja saa vahvistusviestin sähköpostitse. Ilmoittautuminen on mennyt perille, jos olet saanut vahvistusviestin ja tapahtuman ilmoittautuminen näkyy omissa tiedoissasi Kuksassa. Mikäli vahvistusviestiä ei näy, muistathan tarkastaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

En ole saanut ilmoittautumisvahvistusta sähköpostiini, miksi?

Henkilön ilmoittautuessa ilmoittautumisvahvistus lähetetään ilmoittautujan sähköpostiin. Alaikäisillä ilmoittautumisvahvistus lähtee sekä alaikäiselle, jos sähköpostiosoite on annettu, että huoltajalle. Ilmoittautumisvahvistuksen puuttumiseen syitä voivat olla esimerkiksi virheellinen sähköposti, ilmoitettu sähköposti on jo varattu Kuksassa tai alaikäisen partiolaisen ilmoittautuminen itse ei-partiolaisena.

Osallistumistietoihini tuli muutos ja tiedot tulisi päivittää ilmoittautumislomakkeelleni. Miten toimin?

Omia tietoja voi käydä muokkaamassa ilmoittautumisajan loppuun (30.1.) saakka. Ilmoittautumistietoihin pääsee uudestaan Kuksassa henkilön omista tiedoista Tapahtumat -välilehdeltä L-SP Otava 2020 –tapahtuman kohdalta. Ei vielä partiolainen (EVP) voi muokata tietojaan ilmoittautumisen yhteydessä saadun ilmoittautumistunnuksen avulla. Mikäli muutoksia tulee ilmoittautumisajan lopun jälkeen, ole yhteydessä projektityöntekijään (heli.matintalo@partio.fi).

 

 

Kuljetukset

Miten leirille ja leiriltä kuljetaan?

Leirilippukunnat järjestävät itse bussikuljetuksen Röölään. Röölästä kuljetaan Maisaareen leiriorganisaation järjestämällä merikuljetuksella, joka hoidetaan Merivoimien aluksilla. Leirille ja leiriltä ei pääse millään muulla tavalla. Yksityisveneillä Maisaareen saapuminen on kielletty koko leirin ajan.

Kauanko matka leirille kestää?

Itse merikuljetuksen aika on noin tunnin kokonaisuudessaan, mutta bussit sekä odotusaika lisäävät matkan kestoa riippuen siitä, mistä päin saavutaan.

Miten rakennus- ja purkuleirille osallistuvat saapuvat saareen?

Leiriorganisaatio järjestää erikseen kuljetukset rakennus- ja purkuleirille saapuville. Tästä tiedotamme myöhemmin lisää.

 

 

Ohjelma

Pitääkö ohjelmassa olla mukana aikuinen saattaja?

Seikkailijat tarvitsevat joukkuetta kohden tutun aikuisen, vaeltajan tai leiripestissä leirilippukunnassa olevan samoajan mukaan ohjelmaan. Tarpojat eivät tarvitse saattajaa varsinaisesti ohjelmassa, mutta leirilippukunnan on huolehdittava, että tarpojat löytävät perille ohjelmapisteelle. Samoajat eivät tarvitse saattajia. Seikkailijoiden saattajia voi hyvin vaihdella välillä.

Voinko osallistua aikuis- tai vaeltajaohjelmaan, vaikka olen pestissä päivisin?

Aikuis- ja vaeltajaohjelmaa järjestetään eri vuorokaudenaikoihin, jotta erilaisissa pesteissä olevat pääsevät yhtä lailla mukaan. Ohjelmaa on tarjolla aamusta iltaan.

Saako samoajat osallistua Otavalla samoajaohjelmaan, vaikka siirtyvät kevään aikana vaeltajiksi? Pystyykö siis ilmoittautuessa valitsemaan ikäkauden, jonka ohjelmaan osallistuu?

Ilmoittautumislomakkeella voi ilmoittautua sen ikäkauden ohjelmaan mitä suorittaa iästä riippumatta.

Suositellaanko 3. vuoden seikkailijoita ja syksyllä 2020 tarpojiksi siirtyviä osallistumaan seikkailija- vai tarpojaohjelmaan?

Lippukunnat voivat siirtymävaiheessa olevien ikäkausien kohdalla käyttää omaa harkintaansa siitä, kumpaan ohjelmaan haluavat osallistua, sillä lippukunnassa omat lapset ja nuoret tunnetaan. Suurimpina eroina seikkailija- ja tarpojaohjelman välillä on se, että seikkalijajoukkue tarvitsee ohjelmaan mukaansa saattajan, tarpojien odotetaan pärjäävän ohjelmassa itsenäisesti. Seikkailijoiden haikki kestää aamusta iltapäivään ja sijoittuu Maisaareen, tarpojat lähtevät yön yli haikille mantereen puolelle. Ohjelmassa on pyritty huomioimaan kunkin ikäkauden kasvatustavoitteet ja erityispiirteet, eli seikkailija- ja tarpojaohjelma poikkeavat toisistaan myös laaksoissa, mutta eivät vaadi sitä, että jokin tietty aktiviteetti olisi jo lippukunnissa suoritettu.

 

Perheleiri ja alaleirit

Mikä on perhetunniste ja miten se luodaan? Miten perhetunnistetta käytetään?

Perhetunnisteen avulla pystymme yhdistämään kaikki leirille osallistuvat perheenjäsenet toisiinsa. Tätä tarvitaan ensisijaisesti majoituksen organisointia varten.

Yhden perheen aikuisen tulee luoda perhetunniste ilmoittautumisen kohdasta Luo perhetunniste. Sama perhetunniste tulee lisätä kaikille perhekokonaisuuteen kuuluville ilmoittautuville ilmoittautumislomakkeessa.

Pääsenkö kaverin kanssa samaan alaleiriin, vaikka se on siinä ja tässä lippukunnassa? 

Ehkä, riippuu miten arpaonni suosii. Alaleirien kokoonpanot selviävät leirilippukuntien ilmoittautumisen päätyttyä maaliskuussa. 

Voiko leirillä nukkua riippumatossa?

Ei voi. Leirillä on telttamajoitus. Teltoiksi suosittelemme puolijoukkue-, kymppi- ja niger-telttoja tai vastaavan kokoluokan telttoja. Koska Maisaaressa on rajallisesti tilaa, emme suosittele poikkeamaan ainakaan edellä mainitusta kokoluokasta.  

Miten puhelimen saa ladattua leirillä?

Johtajat voivat ladata puhelintaan alaleirien yhteydessä olevissa hubeissa tai johtajakahvilassa. Leiriläisiä suositellaan pakkaamaan mukaan varavirtalähteitä puhelimen latausta varten. Huomaathan, että partiovakuutus ei korvaa leirillä rikkoutunutta puhelinta tai muuta elektroniikkaa. 

Mikä on alaleiriHUB?

AlaleiriHUB on lähijohtajan ja tekijän keidas, jossa voi rentoutua ja ladata omia ja puhelimensa akkuja. HUBit löytyvät alaleirien yhteydestä, ja niissä on tarjolla hyvää seuraa ja ajanvietettä esimerkiksi lautapelien muodossa. HUBista löydät ajankohtaisimmat uutiset ja mahdollisesti myös alaleirimestarit.

Miten leirilippukunnat muodostetaan? Montako aikuista pitää olla?

Leirilippukunnat muodostetaan yhdestä tai useammasta luonnollisesta lippukunnasta. Toivomme, että muodostatte itse leirilippukuntia omien sisar-, veljes- ja yhteistyölippukuntienne kanssa. Leirilippukunnan koko henkilömäärä on noin 100.

Leirilippukunnan johtajisto koostuu vähintään kahdesta leirilippukunnanjohtajasta, vaeltaja-, samoaja- ja tarpojaluotseista sekä seikkailijoiden lähijohtajista. Seikkailijat tarvitsevat ohjelmiin tutun johtajan mukaan. Jokaista alkavaa kymmentä leiriläistä kohden tulee olla vähintään yksi 18-vuotias johtaja ja jokaista alkavaa viittäkymmentä kohden yli 22-vuotias johtaja.

 

Pestit

Miten pestit menevät eri ikäkausissa?

Seikkailijat ja tarpojat viettävät koko leirin oman ikäkauden päiväohjelmassa. Mikäli tarpojalla on jokin erikoistaito, kuten jollankäsittely, niin silloin tällöin voi olla jokin vuoro. Samoajat viettävät kaksi päivää pestissä ja muun ajan oman ikäkauden päiväohjelmassa. Vaeltajat ja aikuiset viettävät 100 % ajastaan pestissä ja ohjelmaa on vapaa-aikana. Perheleiriläiset voivat olla joko 50 % tai 100 % pestissä.

Miksi seikkailijan, tarpojan ja samoajan tulee osallistua ohjelmaan? Voiko samoaja halutessaan toimia kokopäiväisesti pestissä?

Jokaisella leiriläisellä on oikeus ikäkautensa ohjelmaan. Päiväohjelma on pakollista, sillä näin varmistetaan mm. se, että pestissä toimivalle samoajalla tarjoutuu aidosti mahdollisuus osallistua ikäkautensa ohjelmaan. Leirin turvallisuuden kannalta on myös oleellista, että leiriläiset ovat siellä, missä kuuluu. Leirimaksuun sisältyy 8 leiripäivän ohjelma. Partio-ohjelman nousujohteisuus toteutuu asteittain niin, että jokaiselle ikäkaudelle on omaa ohjelmaansa ja samoajilla pestissä toimimista on kahtena päivänä. Kaikkein yhdenvertaisen kohtelun vuoksi seikkailijat, tarpojat ja samoajat osallistuvat päivisin oman ikäkautensa ohjelmaan.

Onko pesteissä toimivilla vapaa-aikaa leirillä?

Jokaisella pestissä toimivalla on työvuorot leirillä, jotta aikaa jää myös muuhun, kuten leirilippukunnassa toimiseen, ohjelmaan osallistumiseen ja lepäämiseen.

Miksi Otavalla tarvitaan 15 leirilääkäriä?

Jotta saadaan 3-vuorotyö ja vapaat toimimaan sujuvasti.

 

 

Ruokailu

Mitä Otavalla syödään?

Otavalla syödään monipuolista, laadukasta ja herkullista perusruokaa. Ruoka valmistetaan leirillä paikan päällä. Otavan ruoka on laktoositonta eikä sisällä kalaa eikä äyriäisiä.

Saako Otavalta kasvisruokaa?

Otavalla saa sekä kasvis- että vegaaniruokaa. Erityisruokavalioiden ruokaa on varattu niistä ilmoittaneille.

Miten erityisruokavaliot on järjestetty?

Leirin pääkeittiö valmistaa kasvisruoan sekä gluteenittoman ruoan. Muut erityisruokavaliot valmistavat ervikeittiö.

Onko kahvi ja tee ilmaista?

Aamiaisella tarjotaan kahvi ja tee, muutoin voi ostaa kahvilasta.

Ota yhteyttä