ilmari

Ilmarin blogipostaus

Hei kaikki, ja hyvää huhtikuuta! Ilmari tässä kirjoittelee. 

Minulla on tapana tähän aikaan keväästä järjestää kyläläisille ”fiksausfestivaalit”, eli päivä, jolloin kaikki ovat tervetulleita työpajaani korjaamaan rikki menneitä tavaroitaan. Se on kiva tapa viettää aikaa ystävien kanssa ja samalla neuvoa heitä vaikeissa projekteissa. Siinä sivussa tulee myös työkalupakki tarkastettua ja sen sisältö päivitettyä. 

Tänä vuonna kevät on kuitenkin hiukan erilainen: me täällä Maisaaressa seurailemme myös maailman tapahtumia ja noudatamme saamiamme ohjeita. En ole siis järjestänyt perinteistä fiksausfestivaaliani, mutta onneksi mitään isompaa ei ole kuulemma korjauksen tarpeessakaan.  

Festivaalin sijaan olen oleillut kotona ja puuhastellut työpajassani ihan itsekseni. Olen saanut vaikka mitä aikaan! Viisi uutta linnunpönttöä parvekkeineen ja ullakkokerroksineen odottaa ulkona penkillä, että Tuovi käy ne siitä noutamassa. Koitan saada tehtyä vielä ainakin toiset viisi lisää: haluaisin kokeilla, millaisia erilaisia ilmanvaihtoratkaisuja linnunpönttöihin voisi asentaa, kuumaa kesää ajatellen.  

Vaikka kotona riittääkin kaikenlaista hauskaa tekemistä ja yksin oleminen tekee välillä hyvää, niin jokainen meistä tarvitsee silti laumaansa: sen olen viisaalta Otso-karhulta oppinut. Tässä tulee teknologia, some ja digi avuksi! Olen järjestänyt meidän porukalle nyt jo parina viikkona yhteisen videopuhelun, ja tänään olisi tarkoitus pitää kolmas. Kerromme puhelun aikana kuulumisia, pelaamme netissä pelejä ja jaamme kirja- ja elokuvavinkkejä. Olen jopa saanut etänä autettua Stellaa kaukoputken varaosan vaihdossa!  

Jokaisella on omat herkkueväät vieressä, ja leikimme, että olemme saman kahvipöydän ääressä. Se toimii – etäisyys ei pidä meitä erossa toisistamme! Yhdessä selviämme mistä vain. 

Toivottavasti teillä partiolaisillakin etäyhteydet pelaavat, ja saatte tavattua kavereita. Se tekee ihmeen hyvää! Tällaisena nikkaroijana ja näpertelijänä vinkkaan, että kannattaa ottaa myös ilo irti kotona oleilusta, ja rakentaa vaikka linnunpönttöjä! Elämä nimittäin jatkuu, ja etelästä palaavat linnut kaipaavat koteja tänäkin vuonna. Kevät tulee, ja kesä, kaikesta huolimatta. 

Pysytään yhteyksissä! 

Ilmari