knuuttii

Knuutin blogipostaus

Moikkamoi kaikille! Knuutti täällä, sanelemassa tekstiä Hilinälle. Isoilla evilläni on vähän hankalaa käyttää näppäimistöä, onneksi ystäväiseni suostui auttamaan blogitekstin kanssa! (Terkut myös minulta! t: Hilinä) 

Alkukevät on ollut yhtä hullunmyllyä. Saimaalainen hyljeserkkuni Knorppa saa kauan odotetun esikoispoikasensa minä päivänä hyvänsä, mutta lunta ei ole tullut lähes lainkaan! Knorppa tarvitsisi poikaselleen pehmeän lumipesän, joita ihmiset ovatkin usein kasanneet vähälumisina talvina, mutta nyt lunta ei ole tarpeeksi siihenkään. Viimeisessä kirjeessään hän kertoi joidenkin tulevien isänorppien köllivän Saimaan rannalla esittäen lumipesää pieniä kuutteja varten. Olin jo lähdössä uiden järvelle auttamaan serkkujani, kunnes muistin, ettei Saimaa ole ollut yhteydessä Itämereen vuosituhansiin.  

Seuraavaksi olin varaamassa lentolippuja Järvi-Suomeen. Onneksi Knorppa ehti muistuttaa, ettei lentokoneella matkaaminen ainakaan paranna lumitilannetta. Lisäksi en tiedä, miten kauan olisin viipynyt Saimaalla lastenvahtina… En tietenkään halua jäädä paitsi ensi kesän leiriin valmistautumisesta! Tyydyin lähettämään hänelle kirjeen, jossa minä ja ystäväni tarjosimme apuamme Knorpalle poikasineen. Olemme nimittäin tehneet vimmatusti salaista insinöörintyötä ja rakentaneet tekopesän! 

Projekti alkoi jo kuun alussa. Olin kertonut eräänä aamupäivänä muille olevani huolissani Knorpan puolesta ja hetken päästä Ahti kertoi, mitä norpan pesä hänen mielestään muistuttaa: väärin päin olevaa soutuvenettä! Kaikki olivat samaa mieltä, pesähän on soikea keko, jonka sisus on ontto. Saman päivän illallisella ruokamme ehti jäähtyä, kun meillä oli niin kova kiire suunnitella pesäprojektia. Stella halusi suunnitella, millainen pesästä tulee, Ilmari ja Ahti rakentavat itse pesän ja Lilja-mummo keksi, että hän voisi neuloa pesään pehmeän sisuksen. Minä ja Tuovi seurasimme projektia vierestä ja varmistimme, että pesästä tulee norpille juuri sopiva.  

Ja nyt pesä on vihdoin valmis! Muutaman päivän kuluessa lähetämme sen Saimaalle. En malta odottaa, että lahjamme pääsee perille!