knuutti/ahti

Maisaaren joulublogi - Ahti & Knuutti

Terve, Ahti tässä. Meillä kaikilla on kovat viime hetken joulutohinat päällä. Lahjat on paketoitu, joulukoristeet ovat paikallaan sekä sisällä tuvassa että pihamaan puissa, Hilinä ja Ilmari harjoittelevat joulun klassikkobiisien soittoa vedellä täytetyillä lasipulloilla. Lilja on tuttuun tapaansa jouluruuan valmistuksen päällikkö: aivan sama mitä touhuamme, häntä tulemme auttamaan aina, kun hän kysyy meitä mukaan keittiöön. 

Joulupuuron olemme tänä vuonna tehneet Tuovi ja minä! Stellan piti myös osallistua, mutta hän unohtui laskemaan kanelisokerin optimaalista kanelin ja sokerin suhdetta. Hilinä tunnisti kuitenkin jo hajun perusteella kanelisokerimme olevan juuri sopivaa, ja on se kaikille herkkupuuron kanssa maistunut. 

Olen suunnitellut Knuutin kanssa lähteväni pienelle uudenvuoden seikkailulle. Meidän ei ole koskaan tarvinnut hankkia saareen omia ilotulitteitamme, sillä rannikon ilotulitukset näkyvät tänne niin hyvin. Veneretki avomerelle tulee varmasti olemaan melkoisen kolea ja märkä, mutta on siitä ennenkin selvitty! Haluamme kauas muista saariston valoista, jotta näkisimme ilotulitteiden valot ja värit mahdollisimman hyvin. 

Veneily on ihanaa talvisin. Purjehduskauden aikana vastaan tulee muita veneilijöitä lähes missä vain, ja vaikka heitä onkin hauskakatsella ja tervehtiä, pidän myös omasta rauhasta. Talvella juuri kukaan ei uskalla vesille ja pyhässä yksinäisyydessäni oleminen saa arvostamaan merta vielä enemmän kuin yleensä. 

Meri ei koskaan pysy samana hetkeä pitempään: aallokko, tuulet ja havaitsemani eläimet ovat aina erilaiset kuin ennen. Meri ei koskaan lakkaa yllättämästä minua ja tekemästä vaikutustaminuun. Olen välillä kateellinen Knuutille siitä, että hän pystyy viettämään myös veden alla aikaa vaikka kuinka ja kauan. Onneksi hän kertoo meille mielellään tarinoita pinnan alta!

 

Hyvää joulua kaikille lukijoille!

Ahti, Knuutti ja kaverit