s/t

Maisaaren joulublogi - Stella & Ilmari

  Joulun kestävimmät paketointivinkit 

Moikka kaikille! Stella tässä. Olen viime aikoina tutustunut paketointimateriaalien kierrätykseen. Tiesitkö, että rikkinäiset paperikassit tulee laittaa kartonkikeräykseen? Eikä lahjapaperikaan kuulu yleensä paperinkeräykseen, vaan sekajätteeseen. Ja minä kun luulin kierrättäneeni kaiken juuri niin kuin pitää! Lilja-muori lohdutti minua ja kertoi, että koko elämä on yhtä oppimista eikä kukaan voi tietää kaikkea maailmassa. Hän taitaa olla oikeassa.  

Lahjapaketit on mielestäni järkevintä ja kätevintä kääriä kankaaseen, joka kestää paketointikäytössä vuosia. Sopivan kokoista kangaspalaa voi käyttää ikään kuin lahjapaperia ja kääriä lahjat sen sisään. Ohjeita kauniisiin kangaspaketteihin löydät netistä vaikkapa hakusanalla knot wrap! Minusta on hauskaa, miten paljon netistä löytyy kaiken muunkin lisäksi jopa paketointivinkkejä. Kuten maailman suurin ja hauskoin oppikirja! 

Mutta lahjapaketeille voi ommella myös kätevät kankaiset pussukat! Ilmari on tehnyt meille ison kasan lahjapusseja, jotta voisimme jokainen antaa toisillemme niihin pakatut joululahjat vuodesta toiseen. Ilmari suostui kertomaan salaisen (ja minun itse kuvittamani!) lahjapussiohjeensa teille lukijoille, tässä se on:

askartelu

1. Ensin täytyy leikata kankaasta kaksi yhtä suurta kangaspalaa. Kangaspalojen kannattaa olla rutkasti pitempiä kuin lahja, joka siihen paketoidaan. Muuten pussia ei välttämättä saa kiinni.  

2. Palat ommellaan yhteen kolmesta sivusta niin, että kankaan etupuolet ovat vastakkain. Muista jättää pussiin suuaukko ja käsitellä kankaan reunat vaikkapa liimalla tai ompelukoneen siksak-ompeleella niin, ettei kangas ala käytössä purkautumaan! 

3. Valmis pussi käännetään oikein päin niin, että kankaan mahdollinen kuviointi, vaikkapa pilkut, näkyvät ulospäin. Enää tarvitsee vain sujauttaa paketti lahjapussiin ja solmia se kiinni hienolla nauhalla! 

 

Touhukasta joulunodotusta! 

Stella & Ilmari