Ohjelman ennakkomateriaali II

Tietoa ennakkomateriaaleista

Tervehdys ohjelman tekijöiltä!

Olemme väsänneet nämä materiaalit kaikille yhteisiksi ja toivomme, että ne myös päätyvät käyttöön lippukunnissa.

Materiaaleissa on konkreettisten tehtävien joukossa myös tietopohjaista tekstiä ja apukysymyksiä, joista ryhmänjohtaja voi jutella ryhmänsä kanssa. Suurin osa materiaaleista on siis tarkoitettu johtajille, jotka voivat vetää ryhmälleen Otavan teemoihin ja arvoihin liittyvää ohjelmaa haluamallaan tavalla ja hyödyntää tätä pakettia asioiden käsittelyssä.

Materiaalia on paljon, ja siihen tutustumiseen kannattaa käyttää aikaa. On myös hyvä muistaa, että kenenkään ei ole tarkoitus tehdä kaikkea, vaan valita käyttöön omaan tarkoitukseen sopivat osuudet. Hyvä olisi kuitenkin, jos jokaisesta osa-alueesta tekisi vähän jotain. Jos jonkun alueen nostaisimme tärkeimmäksi, olisi se materiaalipaketin saavutettavuus-aiheinen osio. Toivomme kovasti, että jokainen kävisi niitä läpi haluamallaan tavalla, koska asia on tärkeä: leirillä on kaikilla oltava mukavaa. 

Tekstin joukossa on myös hahmojen terveisiä ja vinkkejä. Tarkoitus on tutustuttaa johtajat ja myös nuoret leirin hahmoihin: suosittelemmekin johtajia kertomaan hahmoista ja lukemaan niiden terveisiä ääneen, kun käsitellään sitä teemaa, johon kyseinen hahmo liittyy.

Yksi mahdollinen tapa käyttää ennakkomateriaaleja on myös ryhmän tai koko lippukunnan retken ohjelman pohjana. Toivoisimme lippukuntien Otava-yhteishenkilöiden nousevan tässä esiin ja muistuttavan muita lippukunnan johtajien käyttämään materiaaleja kevään aikana ryhmien kokouksissa ja retkillä. He voivat myös halutessaan tehdä materiaaleista poimintoja, jotka sopisivat oman lippukunnan tarpeisiin.

 

Toivottavasti näistä löytyy kuitenkin kaikille jotakin mieluista. Joka tapauksessa toivotamme kaikille mukavaa kevättä ja Otavan odotusta! Pian nähdäänkin jo Maisaaressa!

OTAVAN OHJELMATIIMI

hahmot

 

Tuovi, Lilja, Ahti, Ilmari, Stella, Hilinä-kettu, Otso-karhu, Knuutti-hylje