Ohjelmapaketti lippukunnille

Hei kaikki!

 
Niin siinä sitten kävi, että leiri peruttiin! Osasimmekin jo hieman odottaa sitä, mutta yhtä kaikki olimme kaikki surullisia loppuratkaisusta. Me Maisaaren asukit olimme tehneet jo monenlaisia valmisteluita: Tuovilla oli kartta piirrettynä Tähtitaival-haikkia varten, Lilja-mummo oli suunnitellut ohjelmaa perheleirin pienimmille, ja Ilmarilla oli valmiina monenlaisia pähkinöitä partiolaisten purtavaksi.

Vaikka leiri peruuntui, toivomme, että kesä tuo jälleen helpotuksen koronatilanteeseen ja kaikki pääsevät leireilemään ja retkeilemään pienemmällä porukalla! Olemme koonneet Otavan kesäleiripakettiin kaikki valmiit ideat ja vinkit, joita Otavaa varten oli valmisteltu. Olisimme myös otettuja, jos saisimme olla osa lippukuntien kesän tapahtumia, tavalla tai toisella. Kertokaa vaikka iltanuotiolla meidän tarinoitamme tai näytelkää Otavan iltanuotiolle suunniteltu näytelmä!

 Otso ei vielä leirin peruuntumisesta tiedäkään, sillä hän on sikeästi talviunten mailla. Otava-leirin suojelijana Otsoa varmaan harmittaa, että hän nukkui uutisen ohi. Uskallan kuitenkin luvata, että Otso toimii kaikkien ensi kesän retkien ja leirien suojelijana, vaikka kyseessä olisi vain pieni retki muutaman hyvän ystävän kanssa. Lupaamme liittää myös Otson suunnitelmat kesäleiripakettiin. Otavan kesäleiripaketin sisältö on monipuolinen. Löydätte siitä niin Stellan koko kosmosta ihmettelevät ohjelmaideat kuin Ahdin vinkit, joilla paatuneinkin maakrapu oppii merenkulun aakkoset. Ilmari lupasi jakaa ideansa kädentaidon tehtäviin, ja Knuutti on ideoinut materiaalia luonnonsuojelun ja kestävän kehityksen teemalla.

 Vaikka leirin peruuntuminen harmittaa, niin nyt jos koska on aika puhaltaa yhteen hiileen ja pitää yllä positiivista mieltä! Nautitaan partiosta etäyhteyksin ja luonnosta pienillä porukoilla, turvavälit pitäen. Pidetään toisistamme huolta kaikilla niillä keinoilla, joita meitä viisaammat antavat koronan selättämiseksi. Me Maisaaressa pidämme lippua korkealla ja kannustamme teitä tekemään samoin. Tehdään kesästä paras partiokesä Otavan hengessä, turvallisuutta unohtamatta!

 Näkemisiin!
– Hilinä-kettu

 

Otavan ohjelmalaaksot Kirjokansi, Kosmos, Horisontti ja Airisto ovat koonneet vinkkejä siitä, millaista ohjelmaa voitte omalla kesäleirillänne toteuttaa seikkailijoille, tarpojille ja samoajille Otavan hengessä. Lisäksi Tähtitaival antaa vinkkejä haikin toteuttamiseen ja Musta_Aukko tarjoaa ohjelmaideoita vaeltajille ja aikuisille. Lisäksi  tältä sivulta (liitteistä) löytyy muutamia yleisiä Otavan ohjelman teemoihin liittyviä ideoita. Valitkaa näistä kokoamistamme ehdotuksista omalle leirillenne sopivat aktiviteetit ja soveltakaa niitä itsellenne sopiviksi!

Terveisin Otavan ohjelmatiimi