Perheleiri ja alaleirit

Mikä on perhetunniste ja miten se luodaan? Miten perhetunnistetta käytetään?

Perhetunnisteen avulla pystymme yhdistämään kaikki leirille osallistuvat perheenjäsenet toisiinsa. Tätä tarvitaan ensisijaisesti majoituksen organisointia varten.

Yhden perheen aikuisen tulee luoda perhetunniste ilmoittautumisen kohdasta Luo perhetunniste. Sama perhetunniste tulee lisätä kaikille perhekokonaisuuteen kuuluville ilmoittautuville ilmoittautumislomakkeessa.

Pääsenkö kaverin kanssa samaan alaleiriin, vaikka se on siinä ja tässä lippukunnassa?

Ehkä, riippuu miten arpaonni suosii. Alaleirien kokoonpanot selviävät leirilippukuntien ilmoittautumisen päätyttyä maaliskuussa.

Voiko leirillä nukkua riippumatossa?

Ei voi. Leirillä on telttamajoitus. Teltoiksi suosittelemme puolijoukkue-, kymppi- ja niger-telttoja tai vastaavan kokoluokan telttoja. Koska Maisaaressa on rajallisesti tilaa, emme suosittele poikkeamaan ainakaan edellä mainitusta kokoluokasta.

Miten puhelimen saa ladattua leirillä?

Johtajat voivat ladata puhelintaan alaleirien yhteydessä olevissa hubeissa tai johtajakahvilassa. Leiriläisiä suositellaan pakkaamaan mukaan varavirtalähteitä puhelimen latausta varten. Huomaathan, että partiovakuutus ei korvaa leirillä rikkoutunutta puhelinta tai muuta elektroniikkaa.

Mikä on alaleiriHUB?

AlaleiriHUB on lähijohtajan ja tekijän keidas, jossa voi rentoutua ja ladata omia ja puhelimensa akkuja. HUBit löytyvät alaleirien yhteydestä, ja niissä on tarjolla hyvää seuraa ja ajanvietettä esimerkiksi lautapelien muodossa. HUBista löydät ajankohtaisimmat uutiset ja mahdollisesti myös alaleirimestarit.

Miten leirilippukunnat muodostetaan? Montako aikuista pitää olla?

Leirilippukunnat muodostetaan yhdestä tai useammasta luonnollisesta lippukunnasta. Toivomme, että muodostatte itse leirilippukuntia omien sisar-, veljes- ja yhteistyölippukuntienne kanssa. Leirilippukunnan koko henkilömäärä on noin 100.

Leirilippukunnan johtajisto koostuu vähintään kahdesta leirilippukunnanjohtajasta, vaeltaja-, samoaja- ja tarpojaluotseista sekä seikkailijoiden lähijohtajista. Seikkailijat tarvitsevat ohjelmiin tutun johtajan mukaan. Jokaista alkavaa kymmentä leiriläistä kohden tulee olla vähintään yksi 18-vuotias johtaja ja jokaista alkavaa viittäkymmentä kohden yli 22-vuotias johtaja.

Miten leiripäiväkoti toimii?

Leiripäiväkodin tarkoituksena on mahdollistaa aikuisten osallistuminen leirin työtehtäviin. Lapset ovat leiripäiväkodissa vain, kun aikuiset ovat työtehtävissä. Leiripäiväkotiin ovat tervetulleita 3-6 vuotiaat lapset.

Leiripäiväkoti aukeaa aamupalan jälkeen ja sulkeutuu ennen päivällistä. Päiväkoti toimii perhepartion kasvatustavoitteiden mukaisesti. Leiripäiväkodissa puuhataan kaikkea kivaa, leikitään, syödään ja nukutaan tarvittaessa päiväunet.

Miten koululaisohjelma toimii?

Koululaisohjelma on tarkoitettu alle seikkailijaikäisille eli 7-9-vuotiaille ja sen tarkoituksena on mahdollistaa aikuisten osallistuminen leirin työtehtäviin. Koululaisohjelma aukeaa aamupalan jälkeen ja sulkeutuu ennen päivällistä. Koululaisohjelma tapahtuu pienryhmissä. Koululaiset osallistuvat saattajan kanssa leirin ohjelmalaaksoihin ja lisäksi heille on omaa ohjelmaa.

Millainen pesti perheleirin aikuisella kannattaa olla?

Leiriperheessä huoltajilla on oltava yhteensä vähintään 100%:n pesti. Pesti voi olla toisella huoltajalla kokonaan tai molemmilla huoltajilla voi olla 50%:n pestit. Jos leiripestit ovat esimerkiksi päiväsaikaan ohjelmalaaksoissa, niin silloin molemmilla huoltajilla voi olla 100%:n pestit ja lapset osallistuvat leiripäiväkodin tai koululaisohjelman toimintaan. Mikäli leiripestit ovat esimerkiksi muonituksessa, jossa töitä tehdään myös aikaisin aamulla ja myöhään illalla, niin silloin huoltajille kannattaa ottaa 50%:n pestit. Leiriperheessä voi olla myös vain yksi huoltaja ja hänellä 50-100%, jos pestin hoitaminen onnistuu päiväkodin ja koululaisohjelman avulla. Leirille ei voi tulla pelkästään pienten lasten kanssa ilman työtehtävää.

Mitkä ovat perheleirin pienet yhteiset tehtävät?

Perheleirin arki pyörii siellä majoittuvien työpanoksella. Pieniä yhteisiä tehtäviä ovat esimerkiksi ruuanjako, roskien siivous, osallistuminen mahdollisuuksien mukaan perheleirin rakentamiseen ja purkuun.

Miten pienen lapsen kanssa pärjää perheleirissä?

Perheleiristä löytyy omaa ohjelmaa ja tekemistä perheen pienimmille. Perheleirissä huomioidaan pienten lasten tarpeet. Perheleirin “olohuoneessa” voit lämmittää omia ruokia sekä keittää kahvia tai teetä vaikka keskellä yötä. Vaipan vaihtoon ja pepun pesuun on tulossa oma piste, johon tulee lämmin vesi. Hätätilanteessa perheleiriläisillä on myös mahdollisuus pyykinpesuun.

Miten perheleirin ruokailu on järjestetty?

Perheleiri ruokailee perheleirin alueella sijaitsevassa omassa ruokalassaan, johon ruoka tuodaan leirin yhteisestä keittiöstä. Astianpesupisteet ovat ruokalan välittömässä yhteydessä. Hygienia- ja tilasyistä perheleiri ei tarjoa säilytysmahdollisuutta omille ruoille.

Mitä perheleiri tarjoaa perheleiriläisille telttapaikan lisäksi?

Päiväkodin 3-6 -vuotiaille, koululaisohjelman 7-9 -vuotiaille, perheleirin yhteistä iltaohjelmaa, perheleirin oman ruokalan ja astianpesupisteen, olohuoneen (sähköpistokkeet, mikrot, kahvin- ja teenkeittimet), pepunpesupisteen lämpimällä vedellä, leikkipaikan ja rajallisen pyykinpesumahdollisuuden. Perheleiri ei tarjoa säilytystilaa perheleiriläisten tavaroille tai elintarvikkeille.

Miten perheleirissä majoittaudutaan?

Perheleirissä majoittaudutaan 0-9 -vuotiaiden lasten kanssa joko leiriperheenä tai luonnollisena perheenä. Perheleirissä majoittaudutaan perheen mukanaan tuomassa teltassa. Telttapaikkoja ei ole mahdollista varata etukäteen.

Voinko ottaa perheleirille mukaan kertakäyttövaippojen sijaan kestovaippoja?

Hygieniasyistä leirillä käytetään kertakäyttövaippoja.