Ohjelma

Otavalla ohjelmassa on seikkailijoille ja tarpojille 4 ohjelmalaaksoa, joiden aktiviteetit pyörivät median, tieteen&teknologian, meren ja avaruuden ympärillä. Lisäksi luvassa on alaleirin oma päivä, jolloin tehdään aktiviteetteja yhdessä oman leirilippukunnan kanssa, tutustutaan tarkemmin leirin hahmoihin ja ehditään viettää vapaa-aikaakin enemmän.

Samoajat viettävät päivät kolmessa ohjelmalaaksossa, joiden aktiviteeteissa ammenetaan niinikään avaruudesta, tieteestä&teknologiasta ja merestä. Kahden päivän ajan samoajat pääsevät tutustumaan leiriin myös tekjiän näkökulmasta toimimalla leiripestissä. Pysyykö Galaktinen imperiumi vallassa? Vai pystyykö kapinaliitto vihdoin vapauttamaan galaksin Imperiumin otteesta? Hyppää Millenium Falconyn kyytiin ja anna sen kuljettaa sinut mukaan peliin, josta et ole edes osannut unelmoida.
Tässä maastopeleissä perinteiset maastopelin kokevat muodonmuutoksen Star Wars elokuvien inspiroimana. Varoitus! Värijauheelta, hieltä ja strategiselta pelaamiselta on vaikeaa välttyä. Tartu rohkeasti jedin valomiekkaan ja olkoon voima koko pelin ajan kanssasi. Tähtitaival-haikilla pääset vaikuttamaan vaelluksen sisältöön ja pääset melomaan merelle. Samoaja  huolesi heitä,  palju on lämmin mut ei keitä, discossa voit  coolisti itteäs heiluttaa, tai sit antaa elävienkuvien  tunnelmaan suo keinuttaa, älä oo pihalla ku orava, siks ens kesänä must juttu on Otava! Merilaakso Airisto: merellistä ohjelmaa merellä ja maalla. Vesillä liikkumista monipuolisesti suplaudoista isoihin purjealuksiin.

 

Leirillä päästään myös haikille; seikkailijat lähtevät päivähaikille tutustumaan Maisaareen, tarpojat pääsevät yön yli mantereen puolelle ja samoajat melovat tiensä viereiselle saarelle. Haikilla liikutaan omasta leirilippukunnasta muodostettavien vartioiden kanssa. Vapaa-aikaa voi viettää samoajien omassa hengailupaikassa, jossa on myös vapaaehtoista ohjelmaa halukkaille.

 

Vaeltajat ovat leirillä pesteissä ja lisäksi luvassa on vaeltajaohjelmaa niin päivisin kuin iltaisin. Aktiviteetteihin saa osallistua oman kiinnostuksen ja aikataulun mukaan. Myöskään aikuisia ei ole unohdettu, ja tarjolla on ohjelmaa sekä päivisin että iltaisin. Lähijohtajina toimiville pyritään järjestämään tekemistä myös laaksojen yhteyteen, jotta samaan aikaan voi olla lähellä omaa vartiotaa ja saada itselleenkin jotain. Otavalla järjestetään myös luotsikoulutuksia! Iltaisin aikuis- ja vaeltajaohjelmasta vastaa leirin johtajakahvila.

 

Ennen leiriä Otavan tunnelmaan pääsee ennakkomateriaalien kautta. Nyt jo nettisivuilta löytyy esimakua Otavasta -paketti, josta voi hakea inspiraatiota koloiltaan tai retkelle. Joko teidän lippukunta on osallistunut someotava-haasteeseen? Tammikuussa on luvassa vielä varsinainen ennakkomateriaalipaketti, jossa on aktiviteetteja eri ikäkausille esimerkiksi leirilippukunnan kokoontumisessa tehtäväksi.

 

Sudenpennut eivät valitettavasti pääse mukaan Maisaareen, mutta Otava-vuoteen pääsee silti osaksi. Ennakkomateriaalien aktiviteetteja voi hyvin tehdä myös sudenpentujen kanssa, ja kesäksi on luvassa vielä sudarileiripaketti, johon tuotamme leirin teemalla valmiita aktiviteetteja yhdeksi päiväksi lippukuntien omalla retkellä tai leirillä tehtäväksi.

 

Haluaisitko mukaan toteuttamaan sykähdyttävää piirileirohjelmaa? Laita viestiä ohjelmajohtajille, niin katsotaan sinulle sopiva pesti.

Laita viestiä ohjelmajohtajille