Otava 2020

Lägret Otava är ett distriktsläger organiserat av det finska scoutdistriktet i sydvästra Finland och det arrangeras på Maisaari i Rimito 22.-29.7.2020. Lägerplatsen Maisaari, är en ö i sydvästra Finlands vackra skärgård. Kolla in platsen på videon här nedan.

Otava är det finska namnet för stjärnbilden Stora björnen eller Karlavagnen. Under århundraden har de sju stjärnorna väglett sjömän på sina resor och nu skall de ta dig till Finland.

Scoutdistriktet i sydvästra Finland bjuder in scoutgrupper från världen runt för att delta i detta äventyr. Otava kommer att vara åtta dagar kul, scouting, nya färdigheter, nya vänner, livet på land och livet på vattnet. De internationella grupperna kommer att paras ihop med finska grupper för att bilda lägerkårer. Om du kommer med en grupp större än 20 personer, var då beredd att du kan delas in olika lägerkårer.

Vi välkomnar scouter på 12 år och äldre. Lägeravgiften är max. 250 €, det exakta beloppet bekräftas senare vid registreringens början. I deltagaravgiften ingår program, mat och transport från fastlandet till lägerplatsen. Lägerutrustning ingår ej. Registreringen till lägret börjar i november.

Bra att veta

Ön Maisaari erbjuder en fantastisk lägervistelse, men det finns vissa begränsningar. Var god och notera följande:

  • Ön kan bara hysa ett visst antal personer så det är möjligt att lägret blir fullbokat. Var noga med att registrera dig i tid för att rymmas med.
  • Transport av alla från fastlandet till ön är en omfattande logistikoperation så kolla att du är redo att åka över på morgonen den 22 juli. Det är bättre att komma fram dagen innan. Vi kommer att erbjuda boende för natten före lägrets början.

Hur man kommer dit?

  • Ta dig till Åbo så tar vi dig till Otavalägret.
  • visitturku.fi erbjuder information om hur anlända och resa runt.